Gıda Kimyasalları
Gıda katkı maddeleri Tek başına gıda olarak tüketilmeyen veya gıda hammaddesi ya da yardımcı madde olarak kullanılmayan; besleyici değeri olan veya olmayan; gıdanın üretilmesi, tasnifi, işlenmesi, hazırlanması, ambalajlanması, taşınması, depolanması sırasında gıda maddesinin tat, koku, görünüş, yapı ve diğer niteliklerini korumak, düzeltmek veya istenmeyen değişikliklere engel olmak ve düzeltmek amacıyla kullanılan maddelerdir.

Kıvam artırıcılar (Hidrokolloidler)
RAPID SET PEKTİN
MEDIUM SET PEKTİN
SLOW SET PEKTİN
BUFFERD PEKTİN
LOW METOKSİL PEKTİN
XANTAHAN GUM
GUAR GUM
GUM ARABİK
Emilgatörler
SOYA LESİTİNİ
AYÇİÇEK LESİTİN
KEK EMÜLGATÖRÜ
GLİSERİL MONO STEARAT
Koruyucular
POTASYUM SORBAT
SODYUM BENZOAT
SODYUM METABİSÜLFİT
Asitlik Düzenleyiciler
CİTRİC ACİD MONOHİDRAT
CİTRİC ACİD ANHİDRAT
TRİSODYUM SİTRAT
Lezzet artırıcılar
MONO SODYUM GLUTAMAT
Kabartıcı ajanlar
SAPP 28
SODYUM Bİ KARBONAT
Taşıyıcılar
MONOPROBİLEN GLİKOL
GLİSERİN
Tatlandırıcı ve Lezzet vericiler
DEKSTROZ MONOHİDRAT
ETİL VANİLİN RODIA
METİL VANİLİN RODIA
Topaklanmayı Önleyiciler
TRİ KALSİYUM FOSFAT